WordPress CMS-System – Recension 2024
4.5

WordPress CMS-System – Recension 2024

Världens mest populära CMS för både företag och privatpersoner

Wordpress CMS-System är den absolut största aktören inom webbpublicering, strax över 40% av alla webbplatser drivs av Wordpress. Systemet har allt du kan tänkas behöva för att publicera och uppdatera en webbplats.

Fördelar
  • Gratis att använda
  • Öppen källkod
  • Användarvänligt och flexibelt
  • Mängder av plugins
  • SEO-Optimerat
  • Mobilanpassat
Nackdelar
  • Ingen support för egen installation
  • Kräver kunskap
  • Många säkerhetsrisker

Av nätets alla webbplatser beräknas att strax över 40 procent drivs av WordPress programvara. Den här siffran inkluderar alla webbplatser, alltså både de som använder WordPress egen plattform och de som använder mjukvaran på sina egna webbplatser. Det gör WordPress till den absolut största aktören inom webbpublicering. Det finns alltså två varianter av WordPress. Den ena är en mjukvara som användare kan installera på valfritt webbhotell. Den andra drivs av företaget bakom WordPress på dess egna webbhotell. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativ.

Oavsett alternativ innehåller mjukvaran allt som behövs för att publicera och uppdatera en webbplats. I grunden ligger en samling grundläggande funktioner för publicering, säkerhet och design. Den här grunden kan användarna sedan bygga på med valfria tillägg. Det är mängden och variationen bland tilläggen som är den största anledningen till WordPress popularitet. Med hjälp av teman går det att anpassa design och användarupplevelse. Med plugins, eller insticksprogram om man så vill, kan funktioner för prestanda, säkerhet, sökmotoroptimering och mycket annat adderas till webbplatsen.

För att kunna använda WordPress på eget webbhotell krävs att webbhotellet har stöd för programvaran. Det är normalt inget problem. Det är också gratis att använda WordPress på eget webbhotell. För företagets egna plattform finns både en kostnadsfri plan och alternativ som kostar pengar. När det gäller support är alternativen olika beroende på val av plattform. För WordPress på företagets egen plattform finns support att tillgå för de betalda alternativen. För övriga alternativ, inklusive installation på egen server, erbjuds support via forum och kunskapsdatabaser.

WordPress CMS-System – Recension 2024 Details

Support
Länder
Etablerades
Wordpress är ett publiceringssystem för hemsidor och bloggar med många miljoner användare. Det är gratis att använda och uppdateras löpande för att ge ny funktionalitet och ökad säkerhet.
5.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
5.0
Anpassningsbarhet
4.5 Totalt betyg