Woocommerce webshop & e-handels lösning – Recension 2024
4.3

Woocommerce webshop & e-handels lösning – Recension 2024

Kostnadsfri plattform för e-handel med en värld av tillägg

Woocommerce har allt du behöver för att kunna sälja produkter på nätet. Lösningen är anpassningsbar då det finns en mängd olika plugins som kan installeras.

Fördelar
  • Enkelt att installera
  • Alltid gratis
  • Mycket anpassningsbart
  • Få begränsningar
  • Många teman
  • Enkelt driva webbutik även från mobil
Nackdelar
  • Kräver WordPress
  • Startsträckan kan vara lång
  • Kan tillkomma extrakostander

Det finns många varianter på programvaror för e-handel. Woocommerce sticker ut en del från mängden. Hur fungerar den här programvaran? Allt börjar med en installation av WordPress på ett webbhotell. När det är klart är det bara att installera Woocommerce som ett plugin. Detta plugin innehåller allt som behövs för att kunna sälja produkter på nätet. Med en smart introduktion är det enkelt att sätta igång och med många sätt att anpassa programvaran finns få begränsningar. Det finns också en mängd tillägg att installera för att anpassa webbutiken ännu mer.

Just enkelheten är en faktor som gör Woocommerce till ett så populärt val. Att WordPress krävs i grunden är istället en faktor som kan tala mot programvaran. WordPress är nämligen inte alla gånger det enklaste webbpubliceringssystemet att arbeta med. Det är dock bra att veta att det finns webbhotell som har färdiga paket för e-handel och Woocommerce. Hos dessa är det lite enklare att komma igång.Vad kan Woocommerce göra? Detta plug-in innehåller en komplett lösning för e-handel. Det innehåller både funktioner för försäljning och olika teman för designen på webbutiken. Därutöver finns alltså även en mängd tillägg att addera. Det finns också stöd för svenska i systemet.

En e-handel ska ha en plattform med stöd för produktkataloger, system för betalningar, kassa och frakt samt gärna något system för marknadsföring. Allt detta ingår i Woocommerce och hela paketet med funktioner är kostnadsfritt. Den kanske största fördelen med Woocommerce är just att den här programvaran alltid är gratis. Det kostar ingenting att använda programvaran för att driva en webbutik och tjäna pengar. Det kan dock kosta att addera extra funktionalitet med andra tillägg till både Woocommerce och WordPress.

Woocommerce webshop & e-handels lösning – Recension 2024 Details

Plattform
Pris
Support
Länder
Enheter
Etablerades
Woocommerce har sedan flera år varit det givna valet för den som vill driva en webshop. Programvaran är gratis och samtidigt mycket kraftfull och mångsidig.
4.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
5.0
Anpassningsbarhet
4.3 Totalt betyg