Wix webshopp- & e-handelslösning – Recension 2024
3.5

Wix webshopp- & e-handelslösning – Recension 2024

Lättanvänd hemsidebyggare med stöd för e-handel.

Wix är ledande när det gäller hemsidor i allmänhet och har också funktionalitet för e-handel. Det finns stöd för flera typer av e-handel, både traditionell försäljning till konsument, multi-channel och så kallad dropshipping.

Fördelar
  • Mycket lättanvänd plattform
  • Enkelt att migrera
  • Kundtjänst dygnet runt
  • Stöd för dropshipping
  • Hosting ingår
Nackdelar
  • Inte så kraftfullt
  • Begränsad hemsidebyggare
  • Svårt att anpassa

Wix är ledande när det gäller hemsidor i allmänhet och har också funktionalitet för e-handel. Idén med den här delen av tjänsten är att göra det mycket enkelt att komma igång med försäljning på nätet. Hos Wix finns stöd för flera typer av e-handel, både traditionell försäljning till konsument, multi-channel och så kallad dropshipping. Det är verkligen enkelt att komma igång med Wix för e-handel. Med färdiga mallar går det snabbt att få fram en design och med färdiga moduler för produktkategorier, gallerier med mera är det enkelt att lägga till produkter. I mjukvaran finns naturligtvis också funktioner för säkra betalningslösningar.

Wix själva menar att det bara krävs åtta tydliga steg för att gå från idé till färdig webbutik och det ligger mycket i det. Fokus är alltså på det enkla och det snabba. Det gör att Wix saknar funktioner för att bygga och driva mer avancerade och stora webbutiker. Till exempel är hemsidebyggaren begränsad. Det är något som är viktigt att ha med sig i val av leverantör av e-handel. En större fördel som måste nämnas är den inbyggda funktionaliteten för försäljning i flera kanaler, alltså så kallad multichannel. Wix erbjuder en plattform som kan användas för alla typer av kanaler inklusive sociala medier.

Det är enkelt att använda Wix både för e-handel, vanliga webbplatser och bloggar. Wix har också en mobilapp med god funktionalitet. Med den går det att sköta webbutiken var som helst bara man har mobilen (eller en surfplatta) tillhands. Vad får man betala för att använda Wix för e-handel? Det är gratis att börja använda Wix. Gratisversionen är dock kraftigt begränsad och det krävs egentligen ett abonnemang för att kunna driva en webbutik på plattformen. Den billigaste planen kostar 20 euro per månad. Ju fler funktioner, desto mer kostar det naturligtvis.

Wix webshopp- & e-handelslösning – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Enheter
Etablerades
Wix är en global e-handelsleverantör med en plattform som finns på svenska. Plattformen är molnbaserad och erbjuder möjligheten att skapa webbutiker med ett enkelt drag och släpp-system.
5.0
Användarvänlighet
3.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
3.5 Totalt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *