Webflow CMS-System – Recension 2024
3.8

Webflow CMS-System – Recension 2024

Populär webbsidesbyggare med kostnadsfritt alternativ.

Webflow CMS-System vill ge sina användare en enkel väg till en färdig webbplats. I tjänsten ingår både designverktyg, innehållshantering, funktioner för sökmotoroptimering och mycket mer.

Fördelar
  • Hemsida utan att koda
  • Visuell byggare
  • Ingen installation – Designa direkt i webbläsaren
  • Lätt att använda
  • ¨

  • Mobilvänliga teman
Nackdelar
  • Mindre flexibel programvara
  • Svårt att välja plan
  • Inte optimalt för e-handel
  • Finns ej på svenska

Webflow är en av de största hemsidesbyggarna med över en miljon kunder världen över. Idén med tjänsten är att ge användare en enkel väg till en färdig webbplats. I tjänsten ingår både designverktyg, innehållshantering, funktioner för sökmotoroptimering och mycket mer. All magi sker i webbläsaren efter inloggning. Med en så kallad visuell byggare med drag och släpp-design kan användare enkelt lägga till bilder, annan media och text för att skapa sidor, blogginlägg och mer. Någon kodning krävs inte, även om det finns vissa möjligheter till kodning i systemet. Med teman, appar, färdiga layouter och andra resurser finns sedan möjlighet att anpassa design och innehåll i mer detalj.

Många hemsidebyggare fungerar på samma sätt och har liknande funktionalitet. Webflow bjuder på lite mer än genomsnittet. Här finns till exempel funktioner för interaktioner och animationer. Här finns också en funktion för att skapa medlemskap och låst innehåll. Det gör att Webflow sticker ut lite från mängden.

Webflow kan sägas vara en kostnadseffektiv lösning för privatpersoner och företag som snabbt vill skapa en webbplats. Lösningen blir extra kostnadseffektiv vid val av den kostnadsfria planen. Även de betalda planerna har konkurrenskraftiga priser.Användare hos Webflow har tillgång till support måndag till fredag. Förutom supporten via de vanliga kanalerna har Webflow också en avdelning med namnet University, där det finns guider, kurser och lektioner att ta del av.

Webflow CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Webflow är en tjänst för att bygga webbplatser som har funnits sedan 2013. Den är en av de mest populära hemsidesbyggarna just nu. Webflow låter användare bygga både små och stora webbplatser med mobilvänlig design och bra säkerhet.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
3.8 Totalt betyg