Starweb webbshopp- & e-handelslösning – Recension 2024
4.8

Starweb webbshopp- & e-handelslösning – Recension 2024

E-handel med lättanvänd plattform helt på svenska.

Starweb har som fokus att göra internet tillgängligt och enkelt för fler. Deras e-handelslösning har mycket god funktionalitet men den är samtidigt inte överdrivet komplicerad.

Fördelar
  • Bra automatisering
  • Hög skalbarhet
  • Enkelt att använda
  • B2B och B2C
  • Få begränsningar
  • Bra webbhotell
Nackdelar
  • Många tillval kostar
  • Förhållandevis dyrt

Det var redan år 2000 som Starweb grundades. Nu som då är fokus på att göra internet tillgängligt och enkelt för fler. Starwebs e-handelslösning har mycket god funktionalitet men den är samtidigt inte överdrivet komplicerad. Den kan, kort sagt, användas av alla. Vad Starweb kan erbjuda är först och främst en responsiv webbplats med inkluderad hosting. Här finns funktioner för publicering av produkter med sökmotoroptimering samt kassa och frakt. Till detta grundpaket finns mängder av extra funktioner att lägga till. Det handlar till exempel om marknadsföring, automation och fler funktioner i varukorg och kassa.

Starweb kan också erbjuda fler tjänster inom design, sökmotoroptimering, med mera. Det handlar då om rena konsulttjänster med separata prislistor. Starwebs designers kan till exempel skapa unika butiksdesigns och bolagets experter på sökmotoroptimering kan öka synligheten i sökmotorerna. Som en av få leverantörer av kompletta e-handelslösningar är Starweb mycket transparenta med sina priser. Den enklaste lösningen för själva plattformen kostar 1595 kr per månad och vad som ingår är mycket tydligt. Ju fler funktioner och egenskaper, desto högre blir priset givetvis. Även för marknadsföring, design, med mera är prislistorna tydliga.

Starweb har också en prova på-lösning att erbjuda. Nya kunder kan testa att driva en provbutik under 30 dagar. Butiken har en ganska god funktionalitet. Möjligheten att testa gratis är en stor fördel. Supporten är naturligtvis en viktig del att titta på. Starweb erbjuder support på kontorstid via telefon, e-post och live chat. Till det kan man erbjuda en dygnet runt-öppen jour. Det är en stor fördel med den här aktören. Det finns helt enkelt alltid någon som svarar om något skulle gå fel.

Starweb webbshopp- & e-handelslösning – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Starweb är en svensk aktör som erbjuder en egenutvecklad plattform för innehåll (CMS) med stöd för webbutik och blogg. Plattformen innehåller allt för att komma igång med e-handel.
5.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
5.0
Anpassningsbarhet
4.8 Totalt betyg