Sqarespace CMS-System – Recension 2024
3.8

Sqarespace CMS-System – Recension 2024

Snabbt och enkelt CMS för nybörjare

Sqarespace är i grunden ett enkelt CMS med enkla verktyg för att snabbt lansera en webbplats.

Fördelar
  • Hemsida utan kodning
  • Mycket lättanvänt
  • Snabb mjukvara
  • Stöd för Google AMP
  • App för logodesign
Nackdelar
  • Mindre anpassningsbart
  • Omöjligt flytta sajt
  • Mindre bra SEO
  • Relativt dyrt

Sqarespace är i grunden ett enkelt CMS med enkla verktyg för att snabbt lansera en webbplats. Samtidigt har företaget bakom tjänsten successivt försett sin tjänst med diverse kringfunktioner. Schemaläggning, funktioner för e-postkampanjer och olika appar är bra exempel. Squarespace har alltså lite mer att bjuda på än bara den drag och släpp-editor som tjänsten är känd för. Att skapa en hemsida med Squarespace är enkelt. Det finns mängder av mallar att välja mellan och det går också att skapa egna mallar. Att addera sidor och lägga till blogginlägg är också enkelt, liksom att lägga till bilder. Självklart finns möjligheten att använda ett eget domännamn.

Kunder som använder Squarespace är överlag nöjda. En del nöjda kunder nämner fördelen att det går enkelt och snabbt att skapa webbplatser med en attraktiv design. Andra lyfter fram tjänstens funktioner för marknadsföring. Bland negativa omdömen märks att tjänsten inte är så anpassningsbar.

Squarespace har, till skillnad från många andra tjänster för hemsidor, ingen kostnadsfri plan. Alla planer kostar. Alla nya användare kan emellertid testa programvaran med en gratis prova på-period. I övrigt kan sägas att priserna är relativt höga i jämförelse med vad konkurrenterna erbjuder. Hur är det med supporten? Kundtjänst via live chat finns tillgänglig mellan måndag och fredag. Support via e-post är tillgänglig dygnet runt. Dessutom finns ett forum och en kunskapsdatabas. Av kundernas omdömen att döma har supporten dock tydlig förbättringspotential.

Sqarespace CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Pris
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Squarespace startade redan 2003 som en av de första hemsidebyggarna. Under många år var tjänsten synonym till enkel publicering online. Idag har Squarespace många konkurrenter men är fortfarande ett populärt alternativ.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
3.8 Totalt betyg