Shopify webshop- & e-handelslösning – Recension 2024
4.0

Shopify webshop- & e-handelslösning – Recension 2024

Alla funktioner för alla tänkbara webbutiker och produkter

Shopify är en komplett e-handelslösning för försäljning, marknadsföring och ekonomi. Allt publiceras och drivs på Shopifys egen plattform.

Fördelar
  • Komplett uppsättning funktioner
  • Snabbt att komma igång
  • Support dygnet runt
  • Enkelt att använda
  • Smarta automatiseringar
Nackdelar
  • Kan snabbt bli dyrt
  • Svårt att lämna
  • Hög utträdesbarriär

När det gäller varumärken för e-handelsplattformar är Shopify ett av de mest värdefulla. Så har det varit länge. Shopify är faktiskt också börsnoterat. Frågan är vad den här plattformen kan göra? Vilka funktioner för e-handel finns här? Shopify är ett komplett system för försäljning, marknadsföring och ekonomi. Allt publiceras och drivs på Shopifys egen plattform. Det finns alltså inget behov av ett eget webbhotell. Överlag är det en enkel sak att komma igång med den här tjänsten.

Det första steget till en webbutik hos Shopify är att välja abonnemang. Det finns alltid ett prova på-erbjudande, vilket givetvis är en fördel. Väl inne i systemet är det bara att börja välja utseende och anpassa med en drag och släpp-funktion. Det krävs inget tekniskt kunnande över huvud taget för att komma igång.

Hos Shopify finns sedan många vägar till försäljning. Webbutiken i sig är naturligtvis en väg, men Shopify har också integrationer med sociala medier och andra marknadsplatser. Det går faktiskt också att använda plattformen för köp i verkliga världen. Även för marknadsföring finns många smarta verktyg, till exempel e-postmarknadsföring och rabatter/kuponger. I den här kategorin finns också funktioner för kundtjänst. Shopify kan dessutom erbjuda alla möjliga hjälpmedel när det gäller företagets ekonomi.

Shopify kostar som sagt pengar att använda. En nackdel är att den billigaste planen saknar en del funktionalitet. Det krävs ofta en uppgradering till nästa nivå för att kunna dra full nytta av plattformen. En annan nackdel är att Shopify debiterar avgifter för alla transaktioner. För kundtjänst finns dock bara någon enstaka nackdel. Det går att få tag på support dygnet runt via e-post och live chat. Kundtjänsten är tyvärr bara engelsktalande.

Shopify webshop- & e-handelslösning – Recension 2024 Details

Plattform
Pris
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Shopify erbjuder en fullfjädrad plattform för webbutiker med ett integrerat webbhotell och många smarta och effektiva verktyg för marknadsföring och ekonomi för e-handel.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
4.0 Totalt betyg