Joomla CMS-System – Recension 2024
2.5

Joomla CMS-System – Recension 2024

Ett CMS med öppen källkod och flexibel struktur

Joomla CMS-System är ett populärt val för utvecklare som söker flexibilitet och enkla sätt att hantera innehåll.

Fördelar
  • Öppen källkod
  • Stöd för E-handel
  • Enkel innehållshantering
  • Låg tröskel för användning
  • Bra för sökmotoroptimering
  • Säker struktur
Nackdelar
  • Inte så många moduler
  • Inte så anpassningsbart
  • Kan kräva kunskaper i kodning

Det är närmare två miljoner webbplatser som drivs på Joomlas plattform, vilket kan översättas med mer än tre procent av hela webben. Joomla har funnits sedan 2005 och har genom alla år varit ett populärt val för utvecklare som söker flexibilitet och enkla sätt att hantera innehåll.Nya användare har två sätt att börja nyttja mjukvaran. Det ena är att öppna en webbplats på en underdomän hos Joomla. Det andra sättet är att ladda ned och installera Joomla på en egen server eller på ett webbhotell. Programvaran bygger på öppen källkod och är gratis att ladda ned och använda.

Joomla bygger på en struktur med moduler. Det gör att det går ganska snabbt att komma igång med att skapa innehåll och design. Samtidigt är systemet inte så anpassningsbart. Vana utvecklare kan till exempel ganska snabbt se om en webbsida är skapad i Joomla eller inte.

I mjukvaran finns allt som behövs för att bygga webbplatser. Grunden i mjukvaran är ett system i PHP med en strukturerad layout, inbyggda säkerhetsfunktioner och ett system för innehållshantering. Den här grunden kan byggas ut med nya layouts, teman, plugins och andra tillägg.Någon traditionell support kan du inte räkna med om du använder Joomla. Istället får du söka svar på frågor och funderingar i ett forum och i kunskapsdatabaser. Joomla har en levande community och många gånger finns svaren direkt tillgängliga i forumet eller databasen.

Joomla CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Etablerades
Joomla är ett paket med mjukvara för publicering på nätet för både privatpersoner, företag och organisationer. Det är komplett med allt som behövs för både små och stora webbplatser. Det bygger på öppen källkod och är gratis att använda.
3.0
Användarvänlighet
3.0
Utbud av funktioner
2.0
Support & service
2.0
Anpassningsbarhet
2.5 Totalt betyg