Hubspot CMS-System – Recension 2024
4.3

Hubspot CMS-System – Recension 2024

Ett CMS för enkel webbpublicering med fokus på marknadsföring.

Hubspots CMS-System är mycket enkelt att använda. Systemet är upprustat med många smarta funktioner med möjlighet till automatisering.

Fördelar
  • Kan kopplas till CRM-system
  • Funktion för smart innehåll
  • SEO-rekommendationer i editorn
  • Funktion för landningssidor
  • Lätt att använda
  • Snygg design
Nackdelar
  • Ganska låst lösning
  • Inte så intuitivt
  • Kan snabbt bli dyrt

Hubspots CMS är tänkt att vara mycket enkelt att använda. Det ska inte krävas någon längre startsträcka och även de i organisationen som inte jobbar specifikt med webb ska kunna publicera innehåll. Systemet är lättanvänt samtidigt som det kanske saknar mer avancerad funktionalitet. Detta CMS finns enbart i molnet. Det finns alltså ingen mjukvara att ladda ned och installera. På så sätt skiljer sig Hubspot alltså från en del andra programvaror och tjänster för webbpublicering.

I centrum i mjukvaran finns tre typer av innehåll, nämligen blogginlägg, sidor och landningssidor (med formulär). Ett klick på något av alternativen öppnar en editor av drag och släpp-typ. Det är en lösning som är utmärkt för ovana användare, men som kanske är mindre användbar för professionella designers och content managers. Bland funktioner i mjukvaran märks smart content, personalisering, rekommendationer för SEO och adaptiv testning. Hubspot har också stöd för Google AMP, vilket är en mycket smart funktion.

Kunder som använder Hubspot CMS är överlag mycket nöjda. Omdömena är positiva och snittbetyget är högt. Bland positiva omdömen märks enkelheten, supporten, möjligheterna till automatisering och de många integrationerna. Bland negativa omdömen märks framför allt frågan om pris. Priset är alltid en viktig fråga, även så för Hubspot CMS. Det finns en kostnadsfri version att använda. Den har något begränsad funktionalitet. Det finns sedan tre betalda planer som var och en ger mer funktionalitet och kapacitet.

Hubspot CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Enheter
Etablerades
Hubspot CMS är en produkt för webbpublicering och marknadsföring med inbyggda funktioner för testning, smart innehåll och SEO. Det går också att koppla sömlöst till Hubspots CRM-system.
5.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
4.3 Totalt betyg