Geins webbshop- & e-handelslösning – Recension 2024
4.0

Geins webbshop- & e-handelslösning – Recension 2024

Svenskutvecklad plattform med många verktyg för e-handel

Geins är en bred e-handelslösning som är anpassningsbar och kan göra i princip allt du vill. Du plocka de funktioner du önskar och detaljanpassa din e-handsplattform.

Fördelar
  • Öppen källkod
  • Agilt arbetssätt
  • Modulbaserat
  • Utmärkt service
  • Helt skalbart
Nackdelar
  • Hög prislapp
  • Kräver tekniskt kunnande
  • Komplicerat för de flesta

Geins är det nya namnet på den framgångsrika e-handelsplattformen Carismar Commerce. I grunden är innehållet detsamma. Geins är dock en bredare produkt. Idén är att Geins ska kunna göra så mycket mer än sin föregångare. Det spelar mindre roll om det handlar om direktförsäljning till konsument eller försäljning mellan företag. Att plattformen kan göra mycket innebär två saker. Det är utmärkt för lite större e-handlare som behöver en värld av funktioner och vill kunna designa och anpassa i detalj. Det är mindre bra för mindre webbutiker som bara vill ha enklast möjliga lösning.

Geins bygger på fyra delar. Den första delen handlar om produkter och marknader. På plattformen finns också verktyg för kampanjer och produktlanseringar tillsammans med verktyg för orderhantering och returer i alla kanaler. Den sista delen är en CRM-plattform med verktyg för kundkontakter. I jämförelse med andra system för e-handel är Geins inte ett billigt alternativ. Det är snarare ett av de dyraste på marknaden. Samtidigt är Geins inte något vanligt system för webbutiker. Det går att ansöka om en provperiod på 10 dagar för att testa. Det finns också möjlighet att få en demonstration av vad programvaran kan göra.

Geins erbjuder tre paket, varav det billigaste kostar cirka 450 euro per månad vid årlig betalning. Dessutom tillkommer en startavgift. De andra två paketen, Builder och Enterprise, har ännu större prislappar. Det är dock mycket som ingår i priserna. Förutom alla funktioner ingår också en hög säkerhetsnivå och en support som finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar – givetvis på svenska.

Geins är ett komplett och färdigpaketerat e-handelssystem med stöd för webbutiker av olika slag. Här finns verktyg och funktioner för innehåll, marknadsföring och nöjda kunder.
3.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
5.0
Anpassningsbarhet
4.0 Totalt betyg