Fortnox Lön – Recension 2024
4.3

Fortnox Lön – Recension 2024

Hantera löner och rapportering smidigare samtidigt som du får bokföringen med automatik. Fortnox har två varianter av löneprogram som gör ditt företagande enklare – och det är dina behov som styr vilket du väljer.

 

Med Fortnox lön rapporterar de anställda själva in sin närvaro och frånvaro, majoriteten av underlaget levereras nästintill komplett. Du får många smidiga funktioner såsom bankoppling, digitala underlag och lönespecar.

Fördelar
  • Enkelt och användarvänligt
  • Passar utmärkt för mindre företag
  • Överföring till Skatteverket
  • Bra support
Nackdelar
  • Inte så anpassningsbart
  • Passar främst små företag
  • Vissa processer är inte helt utvecklade om man jämför med andra aktörer

Med Fortnox lön rapporterar de anställda själva in sin närvaro och frånvaro, majoriteten av underlaget levereras nästintill komplett. Om de har ett schema uppsatt behövs endast avvikelser registreras. Nästintill alla lönespecar laddas upp helt digitalt i Fortnox app eller på webben. Programmet har dessutom stöd för arbetsgivardeklaration på individnivå. På så sätt kan underlagen för bruttolön, förmåner, skatt m.m automatiskt skickas över till Skatteverket. 

I Fortnox lön kan du enkelt följa upp närvaro och frånvaro samt diverse ersättningar i kalendariet. Här kan du även registrera avvikelser i de anställdas scheman samt göra ev. Avdrag eller tillägg. Fortnox har en smidig funktion med automatisk bankkoppling som gör att du smidigt kan betala ut lönerna digitalt via en fil som laddas upp på företagets internetbank. Programmet gör det lättare att hålla koll på dina medarbetares semester. Allt eftersom att dagarna tas ut, räknas saldot ner. Semesterlön och ev. Tillägg betalas ut utefter de inställningar du satt upp. 

Fortnox lön skapar digitala filer som du kan ladda upp till SCB och Svenskt Näringsliv när det är dags för statistikrapportering. Det finns en mall tillgänglig för nyanställda som kan användas vid import och export av löneartstabell samt guider för redovisning av utlägg, milersättning, resor och representation. Fortnox lön erbjuder support till sina kunder via chatt och telefon.

Fortnox lön är det populäraste lönesystemet på marknaden bland småföretag. Du får bl.a. en automatisk bankkoppling, digitala lönespecar, underlag inför arbetsgivardeklaration och mycket mer.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
5.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
4.3 Totalt betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *