Drupal CMS-System – Recension 2024
3.5

Drupal CMS-System – Recension 2024

Drupal är ett CMS främst avsett för professionella webbutvecklare.

Drupal är ett webbpubliceringsverktyg som är populärt världen över, framför allt bland professionella utvecklare. Det är många av de största och innehållsmässigt mest omfattande webbplatserna globalt som drivs med Drupals programvara.

Fördelar
  • Öppen källkod
  • Flexibelt och skalbart
  • Kraftfullt
  • Stor community
  • Hög säkerhet
  • Responsivt
Nackdelar
  • Främst för professionella
  • Mindre användarvänligt
  • Hög tröskel

Drupal är ett webbpubliceringsverktyg som är populärt världen över, framför allt bland professionella utvecklare. Det är många av de största och innehållsmässigt mest omfattande webbplatserna globalt som drivs med Drupals programvara. Drupal bygger på öppen källkod och programvaran är fri att använda. Mjukvaran är byggd på PHP och det är i praktiken alla webbhotell som har stöd för den. Användare kan också välja att driva webbplatser med Drupal på egna servrar.

Mjukvaran är ett komplett system för webbpublicering. Den innehåller verktyg för design och hantering av innehåll av olika slag samt funktioner för säkerhet. Mjukvaran kan också integreras med många andra system. Några exempel är plattformar för e-handel, sociala medier och CRM-system.

Det är innehållshanteringen som Drupal är mest känd för. Hanteringen sker via moduler, vilket skapar en hög grad av flexibilitet. Samtidigt kräver den här lösningen en viss startsträcka och Drupal brukar inte anses som särskilt lätt att använda. Av dessa anledningar är det främst webbutvecklare och webbyråer som väljer det här systemet. Drupal är fri programvara som är gratis att ladda ned och installera på webbhotell eller egen server. För plugins, teman och liknande tillägg kan de enskilda leverantörerna dock ta ut en kostnad. Bra att veta är att traditionell support inte erbjuds av Drupal. Istället får användare ta hjälp av ett forum och söka i en kunskapsdatabas.

Drupal CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Pris
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Drupal är ett content management system som är byggt på öppen källkod och som har en struktur med moduler. Det är flexibelt och säkert, vilket är två anledningar till att många professionella utvecklare använder det.
2.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
2.0
Support & service
5.0
Anpassningsbarhet
3.5 Totalt betyg