Bigcommerce webshop- & e-handelslösning – Recension 2024
4.0

Bigcommerce webshop- & e-handelslösning – Recension 2024

Flexibel webbutik för både små och stora företag

Bigcommerce är ett bra val för dig som vill få alla funktioner för e-handel serverade och inte ser något problem med att betala för detta. Här finns inget behov av tekniskt kunnande eller kunskap om hur webbhotell fungerar.

Fördelar
  • Smarta funktioner för marknadsföring
  • Bra SEO-funktioner
  • Integration online/offline
  • Individualiserad shopping
Nackdelar
  • Kostar en del
  • Långsamma svar från support
  • Vissa funktioner kan komma med extra kostnader.
  • Mindre företag kan tycka att produkten är för komplex

Bigcommerce kan sägas vara ett bra val för företag som vill få alla funktioner för e-handel serverade och inte ser något problem med att betala för detta. Här finns inget behov av tekniskt kunnande, inte heller av kunskaper om hur webbhotell fungerar. Det som behövs är en produkt och en kundkrets! Idén med Bigcommerce är att leverera det som behövs för en e-handel och ge verktyg för enkel publicering och marknadsföring. En hemsidebyggare med drag och släpp-funktion samt många färdiga teman är grunden. Sedan är det enkelt att addera funktionalitet både med Bigcommerce egna program och appar från tredje part.

Bland Bigcommerce egna program märks funktioner för snabb hantering i kassan, skräddarsydda shoppingupplevelser utifrån kundgrupp, smarta val för frakt och betalningar, verktyg för sökmotoroptimering och annonsering.En extra fördel med Bigcommerce är funktionerna för omnichannel-försäljning, det vill säga försäljning i flera kanaler från en sammanhållen plattform. Bigcommerce har smarta funktioner för lagersynkronisering och integrationer med bland annat Google Shopping och Facebook.

Bigcommerces tjänster kommer med en prislapp. Storleken på prislappen avgörs i huvudsak av vilka extra funktioner som väljs. Även den minsta planen, med pris från 29 USD per månad, är dock ganska fullmatad. Bra att veta är att alla nya kunder kan prova på tjänsten gratis i 15 dagar. Enligt egen uppgift har Bigcommerce den bästa supporten i branschen. Vad man lägger i det är oklart, men det är klart att 24/7 kundtjänst är något som är en fördel. Supporten finns tillgänglig via e-post, telefon och live chat. Supporten ges tyvärr enbart på engelska men programvaran i sig finns på svenska.

Bigcommerce webshop- & e-handelslösning – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Bigcommerce är en amerikansk tungviktare med en komplett lösning för e-handel på en egen plattform. Bigcommerce riktar sig till företag i alla storlekar, från småföretagare till globala aktörer.
4.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
4.0
Anpassningsbarhet
4.0 Totalt betyg