Askås webshopp- & e-handelslösning – Recension 2024
4.3

Askås webshopp- & e-handelslösning – Recension 2024

Svensk e-handelslösning med lång historik

Askås e-handelslösning ligger i framkant och är populär bland många svenska webbutiker i alla storlekar. Systemet är användarvänligt och är enkelt att arbeta med.

Fördelar
  • Svensk produkt
  • CMS och CRM
  • Hög skalbarhet
  • Helt komplett lösning
  • Många integrationer
  • Hög driftsäkerhet
Nackdelar
  • Inga specifika prisbilder
  • För många tillval
  • Saknar en välutvecklad funktion för utskick av nyhetsbrev
  • Kan lätt bli dyrt

Askås låter kanske inte som en modern och framåtlutad tjänst för webbutiker och e-handel. Faktum är dock att Askås verkligen ligger i framkant och är en populär lösning bland svenska webbutiker i alla storlekar. Företagets grundprodukt är Askås 11. Den finns i flera versioner med sinsemellan lite olika funktionalitet. Enterprise och Premium är avsedda för större företag medan Plus och Standard mer är till för mindre och medelstora webbutiker. Askås har också ett paket för att skapa en egen marknadsplats.

Grunden i de olika paketen är i stort sett densamma. Moduler för innehåll, produktlistning, marketing automation, kampanjer, kundprofiler, sökoptimering, lager och frakt samt betalningar ingår i alla paket. Ju fler funktioner, moduler och möjligheter till integrationer, desto mer kostar lösningen. Överlag är det enkelt att komma igång med en e-handelslösning från Askås. Det går också att börja med en enklare lösning för att sedan uppgradera vid behov. Askås har också ett eget webbhotell för att förenkla allt med hosting, lagring och säkerhet.

Dessutom måste programvaran sägas vara attraktivt designad och enkel att jobba med. Till exempel är hemsidebyggaren av typen ”drag och släpp”. Användarvänligheten är alltså god. För support har Askås två lösningar. Alla kunder kan få hjälp av kundtjänst via telefon, e-post och ett eget supportcenter. En extra avgift ger tillgång till serviceavtal med tillgång till jourhavande tekniker för support dygnet runt. Med så många olika lösningar finns självklart också många olika priser. Priserna sätts överlag individuellt och ju större paket av tjänster, desto högre pris. Det finns ingen prova på-version att testa men det går att boka tid för demonstration.

Askås är ett svenskt system för e-handel som används av många stora svenska varumärken. Systemet är komplett med allt som behövs för både små och stora webbutiker.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
4.0
Anpassningsbarhet
4.3 Totalt betyg