10Web CMS-System – Recension 2024
4.3

10Web CMS-System – Recension 2024

En tjänst som gör allt med Wordpress lite enklare.

10web är ett CMS-system som gör Wordpress lite enklare. Du får hjälp med installation, webbhotell, optimering av olika slag, säkerhetsfunktioner, backups och även teknik för snabbare webbplatser.

Fördelar
  • Lätt att använda
  • Hjälp med optimering
  • Snabbare webbplats
  • Automatiska funktioner
  • Integrerad hemsidesbyggare
Nackdelar
  • Vissa buggar i migrering
  • Kan bli dyrt med flera tillägg
  • Krävs internetuppkoppling

En mycket enkel beskrivning av 10web är att den här tjänsten gör CMS-systemet WordPress lite enklare. Användare får hjälp med installation, webbhotell, optimering av olika slag, säkerhetsfunktioner, backups och även teknik för snabbare webbplatser. Istället för att ordna med allt det här själv via plugins och kodning finns möjlighet att låta 10web göra det. Hos 10web kan användare både skapa nya sajter och migrera befintliga webbplatser. För nya sajter har tjänsten en hemsidesbyggare som med hjälp av AI-teknik kan skapa en sajt på bara några minuter. Sedan finns alla möjligheter att göra ändringar och modifiera sajten enligt önskemål. Oavsett om det handlar om en ny sajt eller en befintlig placeras den på 10webs egna webbhotell.

10web har AI-teknik även för andra funktioner. I programmet finns till exempel en AI-assistent som kan göra det enklare att skapa sidor och blogginlägg. Med AI-funktionerna går det sammantaget ganska snabbt att både komma igång med en sajt och fylla den med innehåll. Förutom AI trycker 10web också mycket på sina verktyg för snabbare hemsidor. Faktum är att tjänsten garanterar ett poängtal över 90 i Googles PageSpeed-verktyg. Vägen till denna höga poäng går via caching, CDN via Cloudflare och optimering av olika slag.

För alla funktioner tar 10web naturligtvis ut en kostnad. Nya användare har dock möjligheten att prova på tjänsten gratis. Priserna är överlag konkurrenskraftiga och det finns tre planer att välja mellan. Bra att veta är att 10web tar ut en kostnad för var och en av sina huvudsakliga tjänster (Platform, PageSpeed Booster och AI Assistant). Användare har tillgång till support via live chat dygnet runt. 10web har också en kanal för Slack. Den är dock avsedd främst för utvecklingsfrågor. Enligt kundomdömen på Trustpilot är supporten av bästa märke.

10Web CMS-System – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Enheter
Etablerades

10web erbjuder en molnbaserad plattform för användare som vill använda Wordpress tillsammans med AI-funktioner och få hjälp med installation, säkerhet, webbhotell och optimering av olika slag.

5.0
Användarvänlighet
5.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
4.3 Totalt betyg