Topp 10 Webbshop- och E-handelslösningar 2024

På den här sidan på Programguiden presenterar vi exempel på bästa webshop-lösningen för dig som driver eller vill driva webbutik. Sidan är till för dig som vill se vilka tjänster som finns och vill kunna jämföra olika leverantörer. Med våra recensioner kan du få en bra bild av egenskaper och funktioner hos 10 av de mest populära plattformarna för webbutik och e-handel.

Mjukvara och plattformar för e-handel och webbutiker innehåller verktyg för försäljning på nätet. De innehåller för det första funktioner för design, presentation av varor och produkthantering. Med dessa mjukvaror kan du också hantera beställningar och betalningar, ta ut rapporter och marknadsföra på olika sätt. Kort sagt innehåller de här plattformarna det du behöver för att kunna driva en webbutik på nätet.

Är du ute efter ett komplett system för en webshop, med alla tjänster och moduler du kan tänkas behöva inbyggt i systemet? Är det en bättre idé med en mer avskalad grund som du kan bygga på med moduler om du behöver? Det finns både program som är gratis att använda, program för vilka du får betala en månadsavgift samt lösningar som kan anpassas med moduler som var och en kostar en peng.

De bästa e-handelsplattformarna 2024
Starweb är en svensk aktör som erbjuder en egenutvecklad plattform för innehåll (CMS) med stöd för webbutik och blogg. Plattformen innehåller allt för att komma igång med e-handel.
4.8
Intershop är ett tyskt företag med avancerade och omfattande e-handelslösningar främst för större företag. Företagets plattform kan driva webbutiker i alla tänkbara branscher.
4.5
Optimizely är en programvara i molnet som förenklar optimering och tester av webbplatser och webbutiker för bättre och mer effektiva kundupplevelser.
4.3
Woocommerce har sedan flera år varit det givna valet för den som vill driva en webshop. Programvaran är gratis och samtidigt mycket kraftfull och mångsidig.
4.3
Askås är ett svenskt system för e-handel som används av många stora svenska varumärken. Systemet är komplett med allt som behövs för både små och stora webbutiker.
4.3
Bigcommerce är en amerikansk tungviktare med en komplett lösning för e-handel på en egen plattform. Bigcommerce riktar sig till företag i alla storlekar, från småföretagare till globala aktörer.
4.0
Shopify erbjuder en fullfjädrad plattform för webbutiker med ett integrerat webbhotell och många smarta och effektiva verktyg för marknadsföring och ekonomi för e-handel.
4.0
Geins är ett komplett och färdigpaketerat e-handelssystem med stöd för webbutiker av olika slag. Här finns verktyg och funktioner för innehåll, marknadsföring och nöjda kunder.
4.0
Wix är en global e-handelsleverantör med en plattform som finns på svenska. Plattformen är molnbaserad och erbjuder möjligheten att skapa webbutiker med ett enkelt drag och släpp-system.
3.5

Bästa webbshop- och E-handelslösningen – vilken är det?

Det finns många leverantörer av mjukvara och program för webbutiker. De flesta är internationella men det finns också exempel på svenska tjänster. Den stora fördelen med en svensk tjänst är givetvis möjligheten till hjälp och support på svenska.

Du har såklart en hel del saker att fundera på när du letar efter en webshop-lösning. Det kan vara en utmaning att träffa rätt och det är även viktigt att du gör det från början. Väljer du en tjänst som visar sig vara mindre lämplig för dina behov får du normalt börja om från allra första början om du tecknar avtal hos en annan tjänst.

Bäst webshop-lösning är den tjänst som erbjuder rätt funktionalitet och som är lätt att jobba med. Dessutom skadar det inte om mjukvaran kan växa med din verksamhet med hjälp av fler moduler och andra tillägg.

Så väljer du bästa e-handelslösningen

Den e-handelslösning du väljer ska matcha eller överträffa dina behov och krav samtidigt som priset är rätt. Då är det naturligt att du utgår från en lista över vad du behöver och vilka funktioner du vill att plattformen ska erbjuda. Här är några frågor som du kan utgå från när du jämför alternativ för att hitta bästa e-handelslösningen.

  • Vilka funktioner behöver du? Design, kataloger, orderhantering, betalningar, frakt?
  • Vill du snabbt kunna få hjälp vid behov? Vill du kunna få hjälp på svenska?
  • Vill du ha flexibilitet i hur du kan använda plattformen? Vill du kunna lägga till nya funktioner, skapa integrationer med andra tjänster och system?
  • Hur stor del av budgeten kan du lägga på plattformen? Det är alltid viktigt med en balans mellan din budget och dina behov.
  • Vad ingår i vissa prisklasser? Det är till exempel vanligt att kostnader för betalningar och lagring tillkommer. Ett mycket lågt startpris kanske inte blir så lönsamt om du måste köpa till tjänster.

När du har tagit fram en lista på vad du eller ditt företag behöver är du bättre rustad att ta ett bra beslut. Nu kan du sortera och utvärdera med hjälp av våra recensioner och omdömen. Du kan jämföra e-handelslösningar och webshop-lösningar för att hitta helt rätt.

e-handelslösning bäst i test
Bästa e-handelsplattformen