De 10 Bästa CRM-systemen 2023

Här hittar du de 10 bästa CRM-systemen som du kan börja använda redan idag. Vi här på Programguiden har jämfört och testat för att kunna ge dig en omfattande lista av CRM-system för effektiva, smidiga och smarta kundrelationer. Med vår lista tror vi att du kan hitta just det system som passar dig och din organisation perfekt.

Behöver du ett fullfjädrat system för allt som har att göra med customer relationship management i din organisation? Du kanske vill kunna samla kunddata, automatisera processer, se statistik och synkronisera data mellan olika avdelningar? Söker du istället en lite mindre omfattande mjukvara där insamling av kunddata är i fokus? Skulle det vara praktiskt med en programvara som kan byggas ut med fler funktioner och moduler?

Det finns en hel del varianter på system för kundhantering. För att göra det lättare för dig att hitta rätt har vi här på Programguiden tagit fram en lista på vilka vi tycker är bästa CRM just nu. För varje system kan du läsa en ingående recension med sammanfattning av funktioner samt fördelar och nackdelar.

De bästa crm-systemen 2023
Freshworks är en amerikansk aktör som sedan 2010 har levererat program för säljstöd, marknadsföring och kundservice online. Idag har Freshworks ett komplett CRM-program med funktioner för både kontakthantering, försäljning, marknadsföring och kundtjänst.
4.3
Salesforce är störst i världen på CRM-system med funktioner för alla delar i företagets processer med marknadsföring, försäljning och kundservice. En stor anledning till populariteten är att det här CRM-systemet har ett överflöd av funktioner och möjligheter till integrationer.
4.3
Oracle är en av världens största leverantörer av mjukvara. Oracles CRM-system finns både för B2B och B2C. Systemen är skräddarsydda för större företag och organisationer och innehåller en mängd funktioner för hela säljprocessen.
4.0
Lime CRM är ett kraftfullt molnbaserat CRM-system utvecklat i Sverige. Det innehåller funktioner för både försäljning, marknad och kundservice för företag i alla storlekar.
4.0
Hubspot är ett CRM-system med användare över hela världen. Det finns i en gratis version och användare som behöver mer funktionalitet kan enkelt uppgradera sitt abonnemang till en betald plan.
4.0
Superoffice är ett CRM-system som omfattar tre applikationer, nämligen Sales, Service och Marketing. Erbjudandet omfattar alltså lösningar för både marknadsföring, försäljning och kundservice, med andra ord hela försäljningsprocessen.
4.0
WebCRM är ett system för försäljning, marknadsföring, kundtjänst och analys som är tänkt att vara lätt att använda för alla i försäljningsprocessen. Det är framför allt avsett för små och medelstora företag med den funktionalitet som de behöver.
3.8
Pipedrive är ett CRM-program och säljstöd med verktyg för förbättrad effektivitet i säljprocessen. Programmet är molnbaserat och har ett tydligt användargränssnitt med lättanvända funktioner.
3.5
Upsales är ett omfattande CRM-system som bygger på moduler och alltså erbjuder flexibel användning. Mjukvaran är molnbaserad och den är skräddarsydd för företag B2B. Det är ett svenskt företag som ligger bakom programmet.
3.3

Hur hittar du det bästa CRM-systemet?

Det finns många leverantörer av kundhanteringssystem. Vissa är utvecklade av svenska företag medan andra är internationella. Många svenska företag väljer svenska alternativ inte sällan utifrån en upplevd känsla av extra trygghet. Med svenska CRM-system kan du dessutom få ytterligare fördelar, till exempel:

 • Support och utbildning på svenska
 • Mallar på svenska (till exempel för utskick av e-post)
 • Tillgång till data från svenska företag
 • Integration med andra svenska system
 • Dataskydd enligt vad som krävs i Sverige (och Europa)

Med det sagt är det bästa CRM-systemet det som ger dig de funktioner du behöver till en prislapp som du är bekväm med. Samtidigt är det naturligtvis en fördel om både du och eventuella kollegor upplever att systemet är enkelt att använda.

För att hitta rätt kan du med fördel testa olika mjukvaror. Lyckligtvis kan du många gånger göra det kostnadsfritt. Vissa system är gratis att använda under en testperiod medan andra finns i nedskalade varianter som alltid är gratis. Som med allt annat är dock pris och funktionalitet ofta intimt sammankopplade.

Bästa CRM för ditt företag – utgå från en behovslista

Ett sätt att enklare hitta rätt i den stora mängden CRM-system är att utgå från en behovslista. Hur ska du och din organisation egentligen använda ett kundhanteringssystem? Du kan ta några frågor till hjälp när du funderar kring vilket som är bästa CRM för din organisation.

 • Varför ska er organisation ha ett system eller en mjukvara för kundhantering? Vad är syftet? Vilka är målen?
 • Vilka funktioner behöver ni? Endast kunddata eller även automatisering, beslutsstöd och mer?
 • Behöver ni ett system som ni kan växa med, som är byggt på moduler?
 • Vilka i organisationen ska använda systemet? Alla eller kanske bara personal inom försäljning och marknadsföring?
 • Hur ser er budget ut?
 • Är det viktigt med många möjligheter till integration med andra system?

När du har en lista med behov kan du lättare jämföra CRM-system. Du kan också lättare sortera fram de program som känns mest aktuella och sedan gå vidare med att testa och utvärdera. Det kan vara en utmaning att hitta och välja rätt system. Ta hjälp av oss här på Programguiden för att komma i mål med ditt beslut.

bästa crm verktygen 2023
Bästa crm-verktygen 2023