Topp 10 Bokföringsprogram 2023

Vi på Programguiden har tagit fram de topp 10 bästa bokföringsprogrammen just nu. Vi finns här för dig som är i behov av att hitta ett bra tillvägagångssätt för att få koll på ditt bokföringsunderlag, momsdeklarationer, bokslut och årsredovisningen -samtidigt som du håller koll på alla regler som skall följas längs vägen. Dels behöver du själv veta hur det går för företagets ekonomi samtidigt som skriftliga bevis gällande de händelser som påverkar företaget skall kunna lämnas in till Bolagsverket och Skatteverket. Beroende på ditt företags storlek samt ekonomi hjälper vi på Programguiden dig att jämföra mellan de bästa bokföringsprogrammen på marknaden så att du kan hitta rätt bokföringsprogram för just din verksamhet.

Kanske behöver du ett smart, automatiserat bokföringsprogram för aktiebolag eller endast ett program som har de mest nödvändiga funktionerna för att klara av bokföringen. Det finns både de programmen som är gratis, de med mer avancerade funktioner men också de som anpassar sig efter företaget och erbjuder möjligheten att addera moduler i takt med att företaget växer. Det finns en rad av olika bokföringsprogram som erbjuder olika funktioner och upplägg. Här hos Programguiden kan du läsa igenom omdömen och recensioner för att filtrera fram de bästa bokföringsprogrammen för just dig och din verksamhet.

De bästa bokföringsprogrammen 2023

Med Speedledger Bokföring sköts bokföringen i princip helt automatiskt, det enda du behöver göra är att godkänna med ett enkelt knapptryck, du slipper de manuella, administrativa arbetet och får mer tid över till annat.

4.0

Testa gratis i 14 dagar

Användarvänligt och automatiserat bokföringsprogram som är försett med allt som krävs för att du ska kunna lämna in din kompletta årsredovisning vid räkenskapsårets slut.

4.0

 

Hogia Small Office är ett flexibelt, användarvänligt bokföringsprogram som passar perfekt för småföretagaren. Effektivisera och underlätta bokföringen med hjälp av alla smidiga funktioner.

3.8

15 dagars öppet köp

Acconomy Bokföring är ett molnbaserat program som tillåter dig att arbeta snabbt, smart och enkelt med din bokföring, det gör du dessutom online från vart du än befinner dig i världen.
3.8
Testa gratis i 3 månader, därefter 250 kr/mån (faktureras årsvis)
Björn Lundén Bokföring är det moderna bokföringsprogrammet som låter dig att hantera din bokföring online och i Björn Lundén-appen.
3.8

Testa gratis i 30 dagar

 

Visma eEkonomi Bokföring erbjuder ett smart, lätthanterligt och tidseffektivt bokföringsprogram som nästintill helt automatiserat bokföringen.

3.5

Testa gratis i 20 dagar

Dooer Bokföring är ett helt gratis, molnbaserat bokföringsprogram som är anpassat efter småföretagaren.

3.5

Helt gratis

Ett gratis automatiserat bokföringsprogram som besitter artificiell intelligens och smarta funktioner. Molnbaserat system som både effektiviserar och underlättar bokföringen.

3.3
Enkelbok bokföring är ett gratis bokföringsprogram med de funktioner du behöver för att både effektivisera och underlätta din löpande bokföring.
3.0

Edison Bokföring hjälper ditt företag att hålla ordning på den grundläggande bokföringen med en enklare hantering av kund- och leverantörs­fakturor.

2.8

Testa gratis i 30 dagar

Hur hittar jag det bästa bokföringsprogrammet?

På den svenska marknaden finns det en hel uppsjö med bokföringsprogram att välja mellan. Att hitta det bästa bokföringsprogrammet för just din verksamhet kan vara en stor utmaning. En viktig faktor när man väljer bokföringsprogram är att välja ett program som kan hantera bokstäverna å, ä, ö. Detta då bl.a. Företagsnamn, leverantörsnamn och övriga namn ofta innehåller dessa tecken, du sparar dig då både huvudvärk och undviker tekniska problem.

I jämförandet mellan olika bokföringsprogram kan det vara bra att se över hur de olika bokföringsprocesserna ser ut. Förstår du upplägget? Är det enkelt och logiskt? Kan de eller den som ska använda sig av systemet dagligen enkelt förstå upplägget? För att ta reda på denna informationen kan du läsa igenom olika recensioner. Det kan vara bra att skriva en lista över de funktioner som ni vill skall finnas med, detta för att flera alternativ ofta kan sållas bort vilket i sin tur underlättar processen i att hitta rätt bokföringsprogram.

Bästa bokföringsprogrammen

Ett bokföringsprogram med en direkt bankkoppling är något som kan både underlättar och effektiviserar bokföringsprocessen. Alla bankhändelser importeras automatiskt in i bokföringsprogrammet där färdiga bokföringsförslag visas. De enda du behöver göra är att godkänna med ett enkelt knapptryck. En automatiserad bokföringsprocess rekommenderas för dig med en mindre verksamhet eller enskild firma.

Är ni ett växande företag, eller planerar ni på att expandera? Då kan det vara bra att välja ett anpassningsbart bokföringsprogram som har möjlighet att addera moduler i takt med att företaget växer. Ekonomin är definitivt något som också spelar roll, om du inte har mycket utrymme kvar i budgeten för att ligga och betala för ett bokföringsprogram, då finns det flera bra kostnadsfria alternativ. Att hitta det bästa bokföringsprogrammet är inte helt lätt, men vi på programguiden finns här för att underlätta den processen och hjälpa dig längs vägen.