Topp 10 Bästa Stämpelklockor 2024

Stämpelklockor har många användningsområden vilket gör det svårt att hitta rätt, vissa är bara ute efter en enkel stämpelklocka där in och ut-tider registreras medans andra vill att stämpelklockan ska vara kopplat till schemat, medarbetarens individuella förutsättningar och sedan räkna ut lön och skicka det till ett lönesystem.

I den här guiden kommer vi gå igenom de olika leverantörerna, och hur de står sig mot de olika användningsområdena. Först kommer en allmän topp 10 lista på de leverantörer som fått högst rating och längre ned i guiden kommer du se vilka stämpelklockor som passar bäst för de olika användningsscenarier.

Topp 10 bästa stämpelklockor 2024

TimeplanGo erbjuder både digitala och fysiska stämpelklockor med smarta funktioner såsom wifi-låsning och GPS-positionering. Inte nog med det kan de också göra automatiska beräkningar enligt kollektivavtal och kopplas till ert lönesystem

5.0
Flex applications erbjuder en modern och mycket flexibel stämpelklocka. Välj själv hur du vill att dina anställda ska tidrapportera, med klockslag, antal timmar, via app, dator eller fysisk stämpelklocka.
4.5
Plandays stämpelklocka används smidigt av dina medarbetare via mobilappen. Koppla på GPS-funktionen för att låsa stämpelklockan till företagets wifi eller en distans-begränsning för att ange vart de anställda kan stämpla in.
4.0
Personalkollen erbjuder en digital stämpelklocka med kod som identifieringsmetod. Stämpelklockan följer skatteverkets regler för digital personalliggare och har smarta funktioner såsom direktregistrering. Perfekt för företag inom besöksnäringen.
3.8
Ferox erbjuder en rad av olika stämpelklockor, både mekaniska och webbaserade. Det finns många olika identifieringsmetoder och systemet är mycket anpassningsbart.
3.5
Qbis erbjuder både en digital och fysisk stämpelklocka med kod. All data lagras i molnet och förs automatiskt över till Qbis Time. Ta ut rapporter för att kontrollera den rapporterade arbetstiden.
3.5
Nubas stämpelklocka är helt automatisk och en av de bästa digitala stämpelklockorna på marknaden. Finns stöd för både GPS-positionering och NFC-tagg. De anställda kan rapportera sina tider på flera olika arbetsplatser, arbetsmoment och projekt.
3.5
Fröbergs levererar många olika typer av stämpelklockor, de har både mekaniska och webbaserade. Något Fröbergs har som ingen annan aktör ännu tillämpar är ansiktsavläsning som identifieringsmetod.
2.8
Vismas stämpelklocka är utrustad med kort och RFID-avläsning. I stämpelklockan kan tid registreras för olika projekt vilket gör att den lämpar sig bra för företag inom bygg branschen.
2.8
Exakt tid erbjuder en enkel och användarvänlig stämpelklocka med automatisk tidrapportering och integration mot arbetsordrar. De anställda kan stämpla in på flera olika arbetsplatser med GPS-positionering.
2.5

I en värld där tid är pengar, spelar varje sekund roll. En effektiv tidskontroll kan förvandla ditt företag från bra till bäst. Det är här stämpelklockor kommer in i bilden. Med sin förmåga att noggrant mäta och registrera arbetstid kan dessa enheter vara ovärderliga verktyg för alla typer av företag.

Vad är en stämpelklocka?

En stämpelklocka, även känd som stämpelterminal, är en maskin som spårar start- och sluttiderna för en anställd. Den ersätter traditionella metoder som manuell tidrapportering och pappersbaserade. Genom åren har tekniken utvecklats från mekaniska stämpelklockor till digitala, webbaserade och molnbaserade system. Nuförtiden är det enkelt och smidigt att tidrapportera genom att använda sig av olika autentiseringsmetoder. Oavsett format har stämpelklockor en gemensam funktion: att säkerställa rättvis och transparent tidrapportering.

En stämpelklocka erbjuder en rad olika funktioner som förenklar tidrapporteringen. Exempelvis så finns det stämpelklockor med autentisering med biometriska uppgifter såsom ett fingeravtryck eller ansiktsigenkänning. Det finns också möjlighet att stämpla via mobilen i smarta appar integrerat med ett molnbaserat system för att lagra information på en säker plats. Stämpelklockor kan också integreras med ert befintliga löneprogram, genom att upprätta en sådan koppling kan ni få ut automatiska beräkningar för löneunderlaget som sedan förs över till löneprogrammet. På så sätt får medarbetarna utbetalt rätt lön utan massa manuell handpåläggning. 

Fördelar med en Stämpelklocka

Att använda sig av en stämpelklocka inom sin verksamhet för med sig många fördelar, vill man automatisera och effektivisera sitt arbetssätt vad gäller tidrapportering, samt hantering av personalen och dess arbetstid är en molnbaserad stämpelklocka en grym lösning. Här är några av de viktigaste fördelarna:

Kontrollera tiden

Med en stämpelklocka kan ni spåra den exakta tiden som medarbetarna spenderat på arbetsplatsen. En stämpelklocka hjälper er att få bättre kontroll på personalstyrkans arbetade tid. På så sätt kan ni lättare styra bort ev. Felaktigheter som kan uppstå vid manuell tidsregistrering. Med en så exakt tidsregistrering som du får med en stämpelklocka underlättar ni också arbetet med att analysera och förbättra era arbetsflöden och resursallokering.

Spåra medarbetarnas närvaro

En stämpelklocka kan du dessutom använda till att övervaka dina medarbetares faktiska närvaro. Du får exakta registreringar om när de stämplar in, och ut. På så sätt kan du hålla kolla på om någon kanske går hem tidigare än avtalat. Denna informationen är till god hjälp vid ex. schemaläggningen för att förhindra obehörig frånvaro. 

Exakta löneunderlag

Den största och vanligaste fördelen med en stämpelklocka är att den kan göra exakta beräkningar för att automatiskt generera ett korrekt löneunderlag. Då får du exakta tidsregistreringar kring medarbetarnas närvaro samt ev. Övertid som följer med i underlaget och en korrekt löneutbetalning kan göras. 

Varför är stämpelklockor viktiga för ditt företag?

En effektiv stämpelklocka minskar tidsspillet, underlättar administrationen av löner och bidrar till att följa arbetsrättsliga lagar. Den ger också ett opartiskt system för att lösa eventuella tvister om arbetstid. Kort sagt, rätt stämpelklocka kan förbättra produktiviteten, spara pengar och ge fred i sinnet för både chefer och anställda.

Vilka är de olika typerna av stämpelklockor?

Det finns många olika typer av stämpelklockor på marknaden som alla är utrustade med olika funktioner och anpassningar. Här är några av de vanligaste typerna:

  1. Mekaniska Stämpelklockor: De traditionella stämpelklockorna där anställda stämplar in och ut med ett tidkort.
  2. Digitala Stämpelklockor: Anställda stämplar in och ut med hjälp av en digital kod, vilket eliminerar risken för ”buddy punching”.
  3. Biometriska Stämpelklockor: Dessa använder unika biologiska egenskaper, som fingeravtryck eller irisavläsning, för att säkerställa att rätt person stämplar in och ut.
  4. Molnbaserade Stämpelklockor: En molnbaserad stämpelklocka lagrar alla registrerade tider på en säker molnserver istället för på lokala enheter. Detta innebär att informationen går att nå från vilken plats som helst.
  5. Mobila Stämpelklockor: En modern metod som tillåter anställda att stämpla in och ut var som helst via en app eller webbläsare. Perfekt för företag där medarbetarna inte alltid befinner sig på en och samma plats. 

Hur väljer du rätt stämpelklocka för ditt företag?

Att välja rätt stämpelklocka för ditt företag kan vara avgörande för att få ut den maximala nyttan och effektiviteten, innan du gör ditt val bör du överväga olika faktorer, här nedan följer några att ta med i invägningen: 

Se över verksamhetens behov

Alla företag har sina egna behov när det kommer till tidrapportering och personalhantering. Innan du gör ett val är det viktigt att ni internt kommit fram till vad ni har för krav och önskemål och att dessa uppfylls i samband med valet av stämpelklocka. 

Användarvänligt gränssnitt

Stämpelklockan ska vara enkel att hantera och administrera, både dina administratörer och medarbetare ska förstå sig på funktionaliteten. Ett intuitivt och lättnavigerat gränssnitt innebär att ni dessutom slipper några omfattande utbildningar för att lära er hantera systemet. 

Integration till lönesystem

Om ni redan använder er av ett befintligt löneprogram är det viktigt att ni väljer en stämpelklocka som sömlöst kan integreras med löneprogrammet. På så sätt slipper ni manuell datahantering och eliminerar dessutom risken för fel vid överföring av information.