Topp 10 Bästa Bokningssystem 2024

Den här avdelningen på Programguiden innehåller en guide till bokningssystem. Här finns också en lista över de 10 bästa bokningssystemen tillgängliga på marknaden idag. Vår förhoppning är att du som är i behov av ett system för bokningar och reservationer kan hitta precis det du söker.

Med rätt bokningssystem online eller lokalt finns alla möjligheter till mer effektiv kundbokning, bättre kundservice, enklare uppföljning, bättre personalplanering och även bättre marknadsföring. Ett system med egenskaper som passar in i din verksamhet kan verkligen göra skillnad.

Topp 10 bästa bokningssystem 2024
Med Multisoft bokningssystem kan du anpassa och skräddarsy systemet utefter din verksamhets behov. Du kan automatisera bokningar samt hantera både personal, lokaler och utrustning i ett och samma system.
4.8
Bokadirekt erbjuder de mest populära bokningssystemet inom skönhet och hälsa i Sverige. De har många smidiga funktioner som underlättar hela din bokningsprocess -Från bokning, till betalning till recensioner.
4.3
Caspecos bokningssystem är anpassat för företag inom besöksnäringen. De går att anpassa systemet utefter verksamhetens storlek, det finns både enklare och mer komplexa funktioner och uppsättningar.
4.3
Vello bokningssystem är ett globalt system som erbjuder ett brett utbud och anpassar sig utefter bransch och företagsstorlek. Småföretag får tillgång till gratisversionen -och mer komplexa betalversioner erbjuds till de större företagen.
4.0
Timma är ett bokningssystem med tillgång till statistiska redskap, kundregister och en plats på Timmas egna marknadsplats. Det finns även smarta funktioner för schemaläggning med optimering för att undvika onödiga tidsluckor i schemat.
4.0
EasyPractice är ett digitalt bokningssystem med en god överblick och tydlig struktur. Integrera din personliga bokningssida till din hemsida och gör det enkelt för dina klienter att boka upp sina tider i din kalender.
4.0
Boka365 är ett enkelt bokningssystem utan uppsägning- eller bindningstid. Systemet ger dig en god överblick över din kundbas och gör det enkelt för dina kunder att boka in sig i din kalender.
3.8
Timecenter är ett molnbaserat bokningssystem utan bindningstid, utrustat med funktioner för onlinebetalningar och automatiska påminnelser via SMS och E-post.
3.8
Bookspot är ett användarvänligt bokningssystem för aktiviteter som syftar till att effektivisera verksamheten. De har smarta betalningsfunktioner och integrerar till andra system.
3.8
Cliento bokningssystem är ett användarvänligt system som erbjuder smarta funktioner för redovisning av statistik, samt integration till Fortnox för smidiga betalningsfunktioner.
3.8

Kanske behöver du ett bokningssystem för ett gym, med tidsbokning för personlig tränare, automatiska påminnelser med SMS och betalningar via exempelvis Swish, Klarna och kort? Kanske är du terapeut eller behandlare av något slag som är i behov av ett system för bokningar som även har säkra funktioner för journaler?

Behöver du kanske ett bokningssystem för ett hotell, ett pensionat eller ett B&B för att kunna ge dina besökare ett smidigt sätt att hitta lediga datum samt boka och betala direkt? Det finns alternativ för alla dessa typer av verksamheter och med den här guiden och vår recensioner får du hjälp att hitta rätt.

Så här hittar du bästa bokningssystem för dina behov

I Sverige finns ett antal program och molnprogram inriktade mot bokningar. Vissa är mycket enkla sett till antalet funktioner medan andra är betydligt mer omfattande. Att hitta bästa bokningssystem kan definitivt vara en utmaning.

En strategi för att hitta rätt är att börja med en behovsanalys. Det handlar kort och gott om att identifiera behoven. Det gäller då att vara noggrann och ärlig. Risken finns annars att listan på behov blir onödigt lång och att du får betala onödigt mycket för ditt system.

För att ge lite hjälp listar vi här nedan funktioner som kan finnas med i ett bokningssystem. Vissa program har i princip stöd för alla dessa, medan andra är betydligt mer begränsade. Vilka av dessa funktioner behöver du och ditt företag?

Funktioner som kunderna kan använda

 • Bokning direkt i kalender
 • Betalning direkt i systemet till exempel med Swish, Klarna eller kort
 • Påminnelser via SMS och/eller e-post
 • Kontaktfunktion (till exempel chatt direkt i systemet/appen)

Funktioner som du kan använda

 • Elektronisk journalföring
 • Funktioner för lojalitetsmeddelanden via e-post och SMS
 • Kundregister
 • Statistik för bokningar
 • Synkning med andra program (till exempel kalenderappar)
 • Fakturering direkt från systemet
 • Anteckningar (om kundernas preferenser, m m)
 • Frågeformulär för feedback
 • Möjlighet att lägga till/ta bort funktioner vid behov

Med behovsanalysen som grund kan du börja titta på olika bokningssystem och göra jämförelser. Som hjälp har du våra recensioner här på sidan. Givetvis ska du även jämföra priser. En majoritet av systemen har ett upplägg med abonnemang och bindningstid. Du betalar vanligtvis per månad och per användare.

Bokningssystem online – så här fungerar det

Att ett bokningssystem är online är samma sak som att det drivs i molnet. Det betyder att du har tillgång till systemet var du än befinner dig, detta från alla tänkbara enheter. Det betyder också att dina kunder också kan nå bokningssystemet var som helst, när som helst, via mobil, dator eller surfplatta. Vanligtvis handlar det om mobilanpassade webbplatser, men det finns också exempel på appar.

De tjänster som vi recenserar här i vår topp 10-lista är alla molnbaserade. Du, och dina kunder, når systemen via dator, surfplatta och mobil. Program i molnet är mer eller mindre standard idag och väljer du något annat alternativ finns risk att du måste byta inom ett par år.