Smartplan Personalhanteringssystem – Recension 2024
3.8

Smartplan Personalhanteringssystem – Recension 2024

Enkelt och användarvänligt personalhanteringssystem

Smartplan personalhanteringssystem är ett lättanvänt system med smarta funktioner för tidrapportering och schemaläggning. Det är ett webbaserat system som går att använda på samtliga digitala enheter.

Fördelar
  • Mycket användarvänligt
  • Molnbaserat gränssnitt
  • Gratis testmånad
  • Går att anpassa en del
Nackdelar
  • Komplexare beräkningar kräver Plus
  • Ingen koppling till kollektivavtal
  • Ingen telefonsupport

Smartplan personalhanteringssystem är ett lättanvänt system med smarta funktioner för tidrapportering och schemaläggning. Det är ett webbaserat system som går att använda på samtliga digitala enheter. I systemet kan du enkelt skapa personalscheman med hjälp av de smidiga funktionerna för mallar och kopiering av pass. Du kan också kontrollera kompetenser. Behöver du extra assistans vid schemaläggningen kan du använda dig av Smartplan Assistent -där kan du sätta upp olika regler som du vill att assistenten ska hålla extra koll på. Smartplan Assistent kan också ge förslag på hur bemanningen skulle kunna se ut baserat på regler samt önskemål från dina anställda. 

smartplan-personalhanteringssystem

Med hjälp av Smartplans tidrapporteringsverktyg kan du få bättre koll på dina medarbetares arbetade timmar samt avvikelser såsom frånvaro, övertid m.m. Medarbetarna rapporterar sin tid vid in- och utcheckning kring sitt arbetspass via mobilappen. Vill du ha en mer exakt tidrapportering kan du ställa in ett specifikt geografiskt område som de kan stämpla inom via appen. Smartplan erbjuder också en stämpelklocka som du kan använda på en surfplatta eller dator på arbetsplatsen. Stämpelklockan går att anpassa utefter era preferenser och regler för att få korrekta tidrapporteringsunderlag. 

Smartplans personalhanteringssystem stödjer även hantering av övertid, flex, ledighet och timbank. På så sätt får du en god överblick över dina anställdas saldon och ser till att de ej arbetar för mycket/lite. I systemet är det dessutom superenkelt att upprätthålla en god kommunikation med dina anställda genom Smartplans meddelandefunktion. Ta emot och/eller skicka meddelanden mellan varandra, du som administratör kan också lägga in meddelanden direkt i arbetspassen. I mobilappen kan medarbetarna slå på push-notiser, SMS och e-post påminnelser för att hålla sig uppdaterade.

Smartplan Personalhanteringssystem – Recension 2024 Details

Plattform
Support
Länder
Språk
Enheter
Etablerades
Smartplan är ett användarvänligt personalhanteringssystem med enkel funktionalitet som har i syfte att underlätta hantering av personal när det kommer till schema, tidrapportering och lönehantering.
5.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
3.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
3.8 Totalt betyg