Caspeco personalhanteringssystem – Recension 2024
3.8

Caspeco personalhanteringssystem – Recension 2024

Personalhanteringssystem med en allt-i-ett-lösning för mindre företag inom besöksnäringen
Fördelar
  • Enkelt och användarvänligt
  • En allt-i-ett-lösning för mindre verksamheter inom besöksnäringen
  • Många användbara funktioner
  • Bra support
Nackdelar
  • Främst för mindre företag inom besöksnäringen
  • Saknar viss anpassningsbarhet
  • Finns ingen gratisversion

Caspeco personalhanteringssystem är en molnbaserad helhetslösning som integreras till alla program och funktioner du kan tänkas behöva som en verksamhet inom besöksnäringen. Programmet har både schemaläggning och tidrapportering, samt integration mot deras egna kassasystem, lönesystem och bokningssystem. Med Caspeco så sparar du tid genom att öka produktiviteten och skapa en bättre arbetsmiljö. 

caspeco personalhanteringssystem

Caspecos personalhanteringssystem har många integrerade verktyg som underlättar hanteringen av din personal. Du kan centralt lagra medarbetarnas personuppgifter, avtal, dokument och annan viktig information i systemet, vilket gör informationen lättillgänglig samtidigt som den är skyddad mot obehörigt intrång. I programmet kan du skapa egna schema-mallar som du kan återanvända vid schemaläggningen. Du kan skapa säljprognoser med hjälp av AI, välj önskad löneprocent och se hur många timmar du behöver schemalägga för att det ska bli lönsamt. 

Låt dina medarbetare registrera sina arbetade tider i Caspecos digitala stämpelklocka, utifrån den registrerade tiden görs sedan automatiska beräkningar av övertid utifrån kollektivavtal. Med tidrapporteringen får ni dessutom en automatisk timbank som registreras utifrån den avtalade- jämfört med den arbetade tiden. Fördelning av dricks är en väsentlig funktion för företag inom hotell- och restaurangbranschen, givetvis kan detta hanteras i Caspecos personalhanteringssystem. Med hjälp av integrationen till kassasystemet förs saldot över automatiskt.

Caspeco är ett molnbaserat personalhanteringssystem med en allt-i-ett-lösning som är rustad med alla funktioner du kan tänkas behöva som verksamhet inom besöksnäringen.
4.0
Användarvänlighet
4.0
Utbud av funktioner
4.0
Support & service
3.0
Anpassningsbarhet
3.8 Totalt betyg