Den Ultimata Guiden till Stämpelklockor 2021

Det finns många stämpelklockor på den Svenska marknaden och det kan vara svårt att veta vad som skiljer dem åt.

Stämpelklockor registrerar tiden som medarbetaren arbetar, detta genom att medarbetaren stämplar/checkar in och ut vid början respektive slutet på arbetsdagen.

Vissa stämplar även under arbetsdagen, t.ex lunch eller rast, osv.
Fördelen med att använda en stämpelklocka är att tiderna blir rätt och man sparar mycket tid som administratör med att skicka ut samma tråkiga påminnelser om att tidrapporterna ska skickas in.

Även medarbetarna får det enklare, de vet att rätt tider registreras och att de får betalt för den tiden de jobbar. Inom många branscher med komplexa kollektivavtal med olika ersättning på olika tider på dygnet och med jour/förskjutna skift blir det hela mycket enklare att hantera med rätt stämpelklocka.

Jag skriver rätt stämpelklocka för det finns många stämpelklockor som säljs idag som egentligen inte borde säljas. 10-20 år gamla klockor med gammal teknologi som snarare stjälper administrationsarbetet.

En modern stämpelklocka ska idag vara kopplad till medarbetarens schema, även om medarbetaren endast jobbat 8-17 är det viktigt att stämpelklockan är medveten om när medarbetaren är sjuk, ledig, osv. Annars skapas merjobb för administratören och medarbetaren som måste komma ihåg att uppdatera lönefilen innan den skickas till banken.

Det finns många olika leverantörer av stämpelklockor, här är de viktigaste att känna till:

LeverantörPrisBetyg
www.nuba.se1290 kr/mån6/10
www.timeplan.se995 kr/mån9/10
www.qbis.se1495 kr/mån8/10
www.planday.com1300 kr/mån8/10
www.frobergs.se800 kr/mån5/10
www.ferox.se1100 kr/mån5/10
www.visma.se750 kr/mån3/10
www.exakttid.se900 kr/mån3/10
www.timeapp.se1600 kr/mån4/10

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *