De 10 bästa IQ testen på nätet 2024

Det finns en uppsjö av olika IQ tester som kan göras på nätet. Många är gamla och uppdateras inte längre, därför kan det vara svårt att riktigt veta vilket test man ska göra.

Därför har vi skapat en lista som vi varje månad håller uppdaterad med de bästa IQ testen som kan göras på nätet och som är gjorda för den svenska populationen.

 1. GratisIQTest.se
  GratisIQTest.se har en lång erfarenhet av att skapa och uppdatera IQ test som håller en bra standard som tillåter privatpersoner att via nätet göra ett helt gratis och tydligt IQ test. Det krävs inte heller någon registrering med telefonnummer eller e-post för att få sitt resultat.

  Testet tar ungefär 10 minuter att göra och har en statistisk säkerhet på ca 96% vilket är väldigt bra för ett IQ test på nätet (som också är helt gratis). Anledningen till den i sammanhanget höga statistiska säkerheten är för att testet är uppbyggt med maskininlärningsprinciper och gör en automatisk normering för normalfördelning, något som inget annat test gör.

  Du kan klicka här för att komma till testet.

 2. Mensas provtest
  Mensas provtest består av 24 frågor och tar ca 10 minuter att genomföra. Testet är helt gratis och kräver ingen registrering men har bara en statistisk säkerhet på 85%.

 3. Memorados IQ test
  Memorados IQ test är enkelt och gratis, men är tyvärr inte speciellt vetenskapligt och kommer därför längre ner på listan. Detta testet går dock snabbt, på cirka 3 minuter har du ett resultat på skärmet.